Biblioteca Creștină Emanuel

Istoric și Activitate

2012

ÎNFIINȚARE

Responsabilul cu literatura din biserica Emanuel avea în gestiune peste 800 cărți primite, care „nu făceau” nimic. Între aceste cărți, erau doar 37 de titluri (cărți diferite). Câteva dintre titluri erau în peste 50 de exemplare. De la o discuție amicală legat de utilitatea acestor cărți s-a ajuns la o analiză serioasă în vederea folosirii acestor cărți într-un scop potrivit cu „puterea” lor. Astfel, s-a adresat o scrisoare către comitetul bisericii în vederea aprobării înființării unei biblioteci în cadrul bisericii. Imediat după aprobarea proiectului, o echipă de tineri a făcut primele demersuri pentru creșterea numărului de titluri disponibile prin achiziție de cărți si încurajarea donării de cărți. La finalul anului, biblioteca deținea 297 cărți (200 titluri). Tot pe parcursul acestui an s-a facut o evidență electronică a tuturor cărțiilor.

2013

DESCURAJARE

Cu toate acestea, biblioteca nu a fost gata pentru a împrumuta cărți si a fost nevoită ca pe parcursul anului sa înainteze destul de încet.

2014

ÎNFLĂCĂRARE

Începutul anului a adus forțe proaspăte când mai mulți tineri ai bisericii au fost gata sa slujească și astfel, s-a făcut o nouă cerere de sprijin financiar către comitetul bisericii. Cu resursele primite s-au achiziționat aproape încă 300 cărți (234 titluri noi) dar și mobilier pentru depozitarea cărțiilor. Între timp, s-a lucrat intens la metodele de împrumutarea de cărți. Astfel, 2014 a fost primul an în care s-au împrumutat efectiv cărți. Din luna noiembrie biblioteca a început să ofere gratuit revista Felinarul copiilor.

2015

CONSOLIDARE

S-a continuat împrumutarea cărților dar s-a avut în vedere în mod deosebit creșterea numărului de cărți disponibile. Astfel, biblioteca a pus pe rafturi înca 357 cărți (333 titluri noi). Din acest an biblioteca a început și să premieze cititorii activi (categoria copii sub 14 ani) cu diferite Biblii, cărți, atlase etc.

2016

EVOLUARE

Îmbunătățirile au continuat … Din prima zi de împrumut a anului s-a trecut la un sistem electronic de înregistrare a împrumuturilor ceea ce a făcut munca tinerilor implicați mult mai ușoară. Nici în acest an nu s-a pierdut din obiectiv creșterea numărului de cărți disponibile, astfel ca s-au mai adăugat înca 426 cărți (281 titluri noi), ajungând astfel la peste 1000 titluri de cărți. În luna iunie a fost creată o nouă siglă. Cu susținere financiară din partea echipei de misiune Agape, s-au cumpărat 200 Biblii cu ilustrații în scopul de a fi oferite gratuit copiilor din afara mediului evanghelic.

2017

ÎNCURAJARE

Numărul de cărți disponibile a crescut cu încă 212 volume (163 de titluri). S-a îmbunătățit modul de gestionare al cărților prin aplicarea unei identificări unice pe fiecare carte. Din acest an, pentru toți cei care doresc, se oferă gratuit un plan de vizualizare pentru citirea organizată a Bibliei. A fost susținută misiunea Holy Fire în achiziția de Biblii pentru distribuirea gratuită în zonele evanghelizate.

2018

PROVOCĂRI NOI

S-au adăugat încă 316 volume (240 tiluri noi). A fost organizat un concurs biblic cu premii în Biblii de studiu pentru primii 3 clasați. S-a lansat o campanie de strângere de fonduri de susținere a misiunii din localitatea Rubuguri, Uganda.

2019

SEDIMENTARE

Încă 603 volume au fost adaugate (256 titluri noi). În acest an s-a atins pragul de 2000 volume disponibile. Al 5-lea an consecutiv în care cititorii consecvenți au fost premiați.

2020

SLUJIREA CONTINUĂ

Pentru ca informația sa fie cât mai aproape de cei interesați, s-a deschis poarta pentru mediul online.