Istoric

Sep. 1977 – Comunitatea penticostala cumpara pentru casa de rugaciune un imobil care inainte fusese magazin alimentar pe strada Mihai Viteazu ( vechiul loc de inchinare era pe strada 1 Decembrie, iar comunitatea numara 300 membri majori plus apartinatorii )….

Primavara 1978 – Cresterea populatiei Bistritei datorita industrializarii orasului, a condus la o inflorire spirituala a Bisericii. Acest fapt a determinat comunitatea sa inceapa lucrarile la largirea zidurilor fostului magazin alimentar.

1978 – dec 1989 – Cladirea e amenintata in multe randuri cu demolarea dar, datorita Celui Prea Inalt si a fratilor care au facut de garda cu zecile, rezista timp de aproape 12 ani.

Primavara 1990 – sau pus temeliile actualei constructii. Lucrarile s-au derulat foarte greu datorita lipsei de spatiu pt. utilaje adecvate pentru construit si a altor factori care nu merita a fi amintiti.

1990 – 2004 – Munca efectuata pentru evacuarea tonelor de pamant de la subsolul cladirii cat si ridicarea betonului pana la inaltimi de 18-20 m s-a facut manual si din galeti. Resursele financiare pentru constructie s-au strans prin partea Domnului ( zeciuiala ) data de membrii Bisericii locale, dar si din donatiile multor frati din tara si strainatate.

Sep 1996 – Comunitatea sarbatoreste unificarea, deoarece a functionat mai multi ani despartita. In acest context primeste numele Emanuel (Dumnezeu este cu noi).

Pastori ai Bisericii de-a lungul timpului:

» Vasile Gherasim – 11 ani
» Vasile Cimuca || Alexandru Murza
» Amato Gaetano (de origine italiana)
» Ioan Lupsa (principal), Leon Frim si Gergely Kocsis (asistenti), Sandu Bor (plecat din 2005)
» Sever Fetti (principal), Ioan Lupsa (asistent)