Istoric și Activitate BCE

2012. Înființare.

Responsabilul cu literatura din biserica Emanuel avea in gestiune peste 800 carti primite, care „nu faceau” nimic. Intre aceste carti erau doar 37 titluri (carti diferite). Cateva dintre titluri erau in peste 50 de exemplare.

De la o discutie amicala legat de utilitatea acestor carti s-a ajuns la o analiza serioasa in vederea folosirii acestor carti intr-un scop potrivit cu „puterea” lor.

Astfel, s-a adresat o scrisoare catre comitetul bisericii in vederea aprobarii infiintarii unei biblioteci in cadrul bisericii.

Imediat dupa aprobarea proiectului, o echipa de tineri a facut primele demersuri pentru cresterea numarului de titluri disponibile prin achizitie de carti si incurajarea donarii de carti. La finalul anului biblioteca detinea 297 carti (200 titluri). Tot pe parcursul acestui an s-a facut o evidenta electronica a tuturor cartilor.

2013. Descurajare.

Cu toate acestea biblioteca nu a fost gata pentru a imprumuta carti si a fost nevoita ca pe parcursul anului sa inainteze destul de incet.

2014. Înflăcărare.

Inceputul anului a adus forte prospete cand mai multe tinere ale bisericii au fost gata sa slujeasca si astfel s-a facut o noua cerere de sprijin financiar catre comitetul bisericii. Cu resursele primite s-au achizitionat aproape inca 300 carti (234 titluri noi) dar si mobilier pentru depozitarea cartilor. Intre timp s-a lucrat intens la metodele de imprumutare carti. Astfel, 2014 a fost primul an in care s-au imprumutat efectiv carti. Din luna noiembrie biblioteca a inceput sa ofere gratuit revista Felinarul copiilor.

2015. Consolidare.

S-a continuat imprumutarea cartilor dar s-a avut in vedere in mod deosebitcresterea numarului de carti disponibile. Astfel biblioteca a pus pe rafturi inca 357 carti (333 titluri noi). Din acest an biblioteca a inceput si sa premieze cititorii activi (categoria copii sub 14 ani) cu diferite Biblii, carti, atlase etc. 

 

2016. Evoluare.

Imbunatatirile au continuat … Din prima zi de imprumut a anului s-a trecut la un sistem electronic de inregistrare a imprumuturilor ceea ce a facut munca tinerilor implicati mult mai usoara. Nici in acest an nu s-a pierdut din obiectiv cresterea numarului de carti disponibile, astfel ca s-au mai adaugat inca 426 carti (281 titluri noi), ajungand astfel la peste 1000 titluri de carti. In luna iunie a fost creata o noua sigla. Cu sustinere financiara din partea echipei de misiune Agape, s-au cumparat 200 Biblii cu ilustratii in scopul de a fi oferite gratuit copiilor din afara mediului evanghelic.

2017. Încurajare.

Nr de carti disponibile a crescut cu inca 212 volume (163 de titluri). S-a imbunatatit modul de gestionare al cartilor prin aplicarea unei identificari unice pe fiecare carte.Din acest an, pentru toti cei care doresc, se ofera GRATUIT un plan de vizualizare pentru citirea organizata a Bibliei. A fost sustinuta misiunea Holy Fire in achizitia de Biblii pentru distribuirea gratuita in zonele evanghelizate.

2018. Provocări noi.

S-au adaugat inca 316 volume (240 tiluri noi). A fost organizat un concurs biblic cu premii in Biblii de studiu pt primii 3 clasati. S-a lansat o campanie de strangere de fonduri de sustinere a misiunii din loc. Rubuguri, Uganda.

2019. Sedimentare.

603 volume au fost adaugate (256 titluri noi). In acest an s-a atins pragul de 2000 volume disponibile.
Al 5-lea an consecutiv in care cititorii consecventi au fost premiati.

2020. Slujirea continua. . .

Pentru ca informatia sa fie cat mai aproape de cei interesati, s-a deschis poarta pentru mediul online.